• FRISKVÅRD

Friskvård

Seniorkontroll

Seniorkontroll är en undersökning för friska djur över 7 år. Vi undersöker hela djuret från nos till svans. Vi tar ett blodtryck och lyssnar på hjärtat och lungorna, undersöker om det har kommit knölar på kroppen, känner på lederna och tittar på tänderna . Vi tittar även på djurets vikt och tar ett blodprov. I blodprovet tittar vi på värden för lever, njurar och blodsocker.
Åldrande i sig är ingen sjukdom , men gör djuret mer mottaglig för sjukdomar.
Om vi kan upptäcka evenyuella  sjukdomar i ett tidigt skede då är det ofta möjligt att hjälpa djuret att få ett längre liv

Allmän hälsokoll 

En undersökning där vi kollar och känner igenom hela ditt djur. I den här undersökningen ingår inte blodtryck och blodprov.

Kloklippning

Våra djursjukvårdare hjälper gärna till med kloklippning.Vi tar det mycket lugnt och vill inte tvinga djuren till kloklippning om de är rädda. Det bästa är om man kan träna hemma med djuret från det att det är mycket ungt. En klo åt gången, en tass åt gången, gärna när djuret vilar eller sover i tv-soffan. Vi kan ge tips och råd vad just ditt djur behöver för att våga klippa klorna.
Det går också att boka tid för kloklippning med lugnande medel. Vi ger då en lätt dos lugnande medel så att djuret slappnar av.

OBS! Att vid kloklippning med sedering måste Ert djur vara fastande allra minst 5 timmar innen besöket! Säg gärna till om Ni önskar gratis klioklippning I samband med sövning av annan anledning, tex. för operation eller tandåtgärd!