• INFÖR OPERATIONEN

Inför Operationen

Ditt djur ska ha fri tillgång till vatten.

Hundar och katter skall vara fastande 6- 8 timmar inför operation. Det enklaste brukar vara att man ger sitt djur ett sent kvällsmål vid 22-23 tiden och sedan inte serverar någon frukost. I de fall ditt djur skall operars efter lunch går det bra att ge 1/2 portion mjukmat vid 6 på morgonen, men sedan inget mer. Din hund skall vara välrastad och ha bajsat inför operationen. Lämna med en ren filt som ditt djur kan ha över sig när det vaknar.

Meddela oss om ditt djur har någon sjukdom eller står på några mediciner. Vi vill också gärna veta om ditt djur reagerat avvikande på tidigare narkos eller sedering.

Om ditt djur står på några mediciner, ge dessa som vanligt om inte något annat är överenskommet med din veterinär. Om medicinen skall ges med mat kan man ge en liten klick mjukmat tillsammans med läkemedlet.

Inför operation av kanin och små gnagare
För små sällskapsdjur som kanin och gnagare gäller att de skall äta som vanligt. Du skall dessutom lämna med lite grann av djurets favoritmat så att det snabbt kan komma igång att äta  efter operationen. Tänk på att inte ha halm eller hö som underlag i transportburen. Använd filtar eller handdukar.

Hemgång

Om vi inte kommit överrens om något annat ringer vi upp dig när ditt djur har vaknat helt efter narkosen/sederingen. Vid uppringning informeras du om när det är lämpligt att du kommer och hämtar ditt djur.