• INFÖR OPERATIONEN

Inför Operationen

Hundar och katter skall vara fastande 6- 8 timmar inför operation. Det enklaste brukar vara att man ger sitt djur ett sent kvällsmål vid 22-23 tiden och sedan inte serverar någon frukost.

I de fall ditt djur skall opereras efter lunch går det bra att ge 1/2 portion mjukmat vid 6 på morgonen, men sedan inget mer.

Ditt djur ska ha fri tillgång till vatten.

Din hund skall vara välrastad och ha bajsat inför operationen. Lämna med en ren fleecefilt som ditt djur kan ha över sig när det vaknar för att undvika nedkylning

Är din hund smutsig så vill vi gärna att du badar den dagen före operationen med ett milt hundschampo.

Meddela oss om ditt djur har någon sjukdom eller står på några mediciner. Vi vill också gärna veta om ditt djur reagerat avvikande på tidigare narkos eller sedering.

Om ditt djur står på några mediciner, ge dessa som vanligt om inte något annat är överenskommet med din veterinär. Om medicinen skall ges med mat kan man ge en liten klick mjukmat tillsammans med läkemedlet.

Har ditt djur en krage så lämna gärna in den tillsammans med djuret

Inför operation av kanin och små gnagare
För små sällskapsdjur som kanin och gnagare gäller att de skall äta som vanligt. Du skall dessutom lämna med lite grann av djurets favoritmat så att det snabbt kan komma igång att äta  efter operationen. T.ex frukt eller grönsaksbitar, persilja, sallad eller pellets.

Tänk på att inte ha halm eller hö som underlag i transportburen. Använd filtar eller handdukar. Detta för att inte riskera att djuret skadar sina ögon på vassa strån när det ligger och somnar, men även med tanke på hygienen i operationsrummet.

Kaniner är flyktdjur och därmed ganska lättstressade och det är därför en lite större risk att söva dem än t.ex hundar och katter. Vi söver dock din kanin med största försiktighet och det är mycket sällan det händer något allvarligt.

Hemgång

Om vi inte kommit överrens om något annat ringer vi upp dig när ditt djur har vaknat helt efter narkosen/sederingen. Vid uppringning informeras du om när det är lämpligt att du kommer och hämtar ditt djur.

Observera att kaniner ofta måste stanna ca 3 timmar för att hinna vakna ordentligt.