• LIVETS SLUT

Livets slut

Avlivning hos veterinären eller i hemmamiljö

Tyvärr kommer dagen när du kanske måste ta ett tråkigt beslut. Är du tveksam – ring och rådfråga oss.

Har du kommit fram till beslutet att du behöver låta ditt djur somna in är du välkommen att boka tid hos oss.
Vi gör även hembesök för avlivning, men då ska du boka hembesöket på 018-22 11 00 eller om det är akut och utanför våra öppettider kan du skicka sms på 0736983660 . Det tillkommer minst 2000:- i hembesöksavgift utöver ordinarie priser. Hembesöksavgiften varierar med tidpunkt och avstånd.

Rent praktiskt går det till så att vi ger en lugnande spruta först och då tar det cirka 10 minuter för den att verka. Denna spruta brukar djuren inte märka av att vi ger. Vi ger den under huden. Ditt djur blir mycket trött av denna spruta. Efter det ger vi en överdos av sömnmedel i ett blodkärl. Hela proceduren går väldigt lugnt och respektfullt till.

Att ta bort sitt djur kan liknas det vid en vanlig nersövning inför t.ex operation, men skillnaden är alltså att vi ger en mycket stor mängd sömnmedel när djuret redan är så djupt nedsövt att det inte alls är medveten om vad vi gör. Vi lyssnar sedan med stetoskopet att hjärtat har stannat. Sen är du välkommen att sitta kvar hos ditt djur och ta farväl så länge som du känner att du behöver.

Fundera på vad du vill ska hända med djurets kropp efteråt.  Vi tar hand om ditt djur och ordnar med kremering. Antingen en allmän kremering där djuret kremeras tillsammans med andra djur eller en separat kremering där du får askan tillbaka i en urna av kartong. För separat kremering tillkommer 2200 :-. Om man vill så går det  att mot en extra kostnad få en urna av trä eller porslin. Kontakta oss för priser.

Möjligheten finns även att ta med sitt djur hem och ombesörja med egen begravning. Fundera på hur just du vill ha det med ditt djur.